Politică externă

Opozitia de la Kiev iese iar in strada

21.12.2004, 00:00 12

Opozitia ucraineana va organiza astazi la Kiev, o ampla manifestatie in Piata Independentei, pentru a transmite puterii un avertisment impotriva eventualelor fraude la scrutinul de la 26 decembrie. Opozitia mizeaza pe participarea a 300.000 de persoane, cu precadere locuitori ai capitalei.
"Aceasta actiune are drept scop mobilizarea partizanilor nostri. Revolutia nu s-a terminat. Lupta decisiva va avea loc duminica viitoare", a explicat deputatul coalitiei Ucraina Noastra, Volodimir Filenko.
"Acest subiect ramane de actualitate. Avem cunostinta de existenta unor planuri vizand tentative de comitere a unor fraude in intreaga tara si mai ales in regiunile unde premierul Viktor Ianukovici are intentia de a obtine multe voturi", a precizat deputatul opozitiei.
Sute de mii de ucraineni, sustinatori ai candidatului opozitiei, Viktor Iuscenko, s-au adunat in Piata Independentei dupa anuntarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale de la 21 noiembrie si au ramas in piata zi si noapte, timp de trei saptamani, pentru a denunta fraudele si "furtul voturilor poporului".
Victoria anuntata initial ca apartinand lui Ianukovici a fost anulata in cele din urma de Curtea Suprema, care a ordonat repetarea celui de-al doilea tur de scrutin la 26 decembrie.
Pe de alta parte, zilele trecute persoane neidentificate au atacat cu sticle incendiare sediul de campanie al opozitiei. Incendiul care a izbucnit in cladire a distrus calculatoarele echipei de campanie si listele cu observatori pentru alegerile de duminica.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO