Politică externă

Protestele iau amploare în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Protestele iau amploare în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Autor: Mediafax

19.02.2011, 14:00 28

Mişcările de contestare a regimurilor autoritare din mai multestate din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au fost reprimatebrutal de forţele de securitate, însă manifestanţii continuă săparticipe la proteste zilnice.

ALGERIA:

Importante forţe de securitate şi vehicule blindate patruleazăpiaţa 1 Mai, aflată în centrul capitalei Alger, loc de întâlnirepentru un marş al opoziţiei.

BAHRAIN:

Opoziţia a respins sâmbătă o ofertă de dialog prezentată deprinţul moştenitor, cerând drept condiţii prealabile demisiaguvernului şi retragerea armatei din capitală, unde confruntăriles-au soldat cu cel puţin şase morţi. Sâmbătă dimineaţă, armata s-aretras din capitală, însă poliţia a recurs la gaze lacrimogenepentru a-i îndepărta pe manifestanţii care încercau să ajungă încentrul oraşului.

EGIPT:

Guvernul, care asigură activităţile curente, urmează să sereunească sâmbătă, în timp ce armata, care a preluat puterea dupăplecarea preşedintelui Hosni Mubarak, a avertizat că nu va maitolera manifestaţii care afectează economia ţării.

IRAK:

Câteva sute de văduve şi orfani, ale căror rude au fostvictimele violneţelor declanşate după înlăturarea regimului luiSaddam Hussein, în 2003, au manifestat sâmbătă la Bagdad, pentru acere o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă.

Citi]i mai mult despre protestele din Orientul Mijlociu şiAfrica de Nord pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO