Politică externă

Sarkozy pierde batalia pe net: Majoritatea internautilor tin cu Hollande

Sarkozy pierde batalia pe net: Majoritatea internautilor tin cu Hollande

Autor: Iulian Anghel

02.05.2012, 23:51 273

La o ora de la debutul dezbaterii cruciale dintre candidatii la prededintia Frantei Nicolas Sarkozy si Francois Holande, primul pare sa fi pierdut partida pe internet.

Majoritatea celor care urmaresc transmisia pe internet (pe TF 1) sunt favorabili lui Hollande. Subiectele sunt economice.

Sarkozy apara punctul de vedere german, cel al austeritatii, in vreme ce Hollande da exemplul SUA, unde mai putina austeritate aduce mai multa crestere economica.

Pretul benzinei a fost un subiect foarte animat: Hollande sustine ca cresterea pretului benzinei ii convine rivalului sau pentru ca ii aduce la buget mai multi bani din TVA, in vreme ce acesta spune ca, dimpotriva, acest cresterea pretului franeaza consumul, dar ca o interventie nu este posibila.

Dezbaterea este transmisa de TF 1, inclusiv pe internet. Site-urile ziarelor franceze transmit text live.

Cel mai interesant este site-ul Le Monde. Acesta transmite declaratiile cele mai importante si raspunde imediat intrebarilor cititorilor. Redactia intervine prin "decriptaje", indicatii de regie de tipul: X exagereaza un pic ca potrivit studiului Y lucrurile stau asa; sau explica subiectele foarte tehnice.

Sarkozy este foarte ofensiv, dar cele mai multe comentarii de pe TF 1 si Le Monde ii dau dreptate lui Hollande.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO