Politică externă

UE, multumita ca participa la discutiile privind Transnistria

30.09.2005, 20:32 12

Uniunea Europeana considera pozitiv acordul partilor si mediatorilor de a accepta participarea sa si a Statelor Unite la negocierile pentru solutionarea conflictului transnistrean in calitate de observatori, a anuntat Ambasada Marii Britanii la Chisinau, relateaza BASA-press.

UE a declarat de mai multe ori ca este dispusa sa contribuie la gasirea unei solutii viabile si durabile pentru conflictul transnistrean.

"Organizatia este de parere ca aceasta poate fi gasita doar prin angajamentul organismelor relevante la nivel international, regional si local", afirma comunicatul Ambasadei Marii Britanii, tara care detine in prezent presedintia rotativa a Uniunii Europene.

"UE considera binevenit acordul reprezentantilor Republicii Moldova, Transnistriei si a mediatorilor - Ucraina, Rusia si OSCE - de la Odesa, de a accepta participarea Uniunii si a Statelor Unite ca observatori in procesul de negocieri si asteapta sa ia parte la urmatoarea runda de discutii in formatul ''cinci plus doi''", se subliniaza in text.

Statele Unite si UE au fost invitate la negocieri in calitate de observatori, la consultarile de la Odesa, care au avut loc in perioada 26-27 septembrie. Vasile Sova, ministrul moldovean pentru reintegrare, si-a exprimat satisfactia ca in cele doua zile de consultari s-a luat decizia de invitare a UE si Statele Unite la negocieri si a precizat ca pentru Chisinau este vorba doar despre primul pas, pentru ca intentioneaza sa obtina mai multe competente pentru cei doi observatori. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO