Politică

Ponta a cazut la pace cu seniorii din PSD

25.10.2004, 00:00 20

Victor Ponta, presedintele Tineretului Social-Democrat, a facut doua declaratii la sfarsitul saptamanii prin care pare sa fi dat inapoi dupa criticile aduse in urma cu cateva zile conducerii partidului pentru scoaterea de pe listele parlamentare ale PSD a tinerilor candidati.
La Cluj, Ponta a negat existenta unui conflict intre tinerii si seniorii partidului. El a spus ca vrea sa rupa "legenda" ca ar exista o opozitie fata de tineri, la varful PSD.
Anterior, intr-un discurs tinut in fata tinerilor din partid, Victor Ponta a declarat ca nu regreta "bataile" pe care le primeste pentru ceea ce spune in favoarea tinerilor, adaugand ca este dispus sa renunte la orgolii, dar nu si la principii.
"Sunt dispus sa renunt intotdeauna la orgoliul meu, dar nu si la principiile mele, sunt dispus sa accept o umilinta pentru mine, dar niciodata pentru organizatia de tineret", a spus Ponta.
Nuantarile liderului TSD vin la scurt timp dupa ce presedintele executiv al partidului Octav Cozmanca, a luat pozitie fata de nemultumirile lui Ponta. Victor Ponta contestase joi eliminarea de pe locurile eligibile a unor tineri din partid si a sustinut ca departamentului condus de Dan Nica - directorul de campanie electorala a PSD - a dat date false despre candidati. Ponta a criticat totodata "comuncatele stupide" emise de Dan Nica si "presiunile facute fata de mass-media pentru a bloca alti colegi".
In replica, Octav Cozmanca a spus ca liderul tinerilor din partid s-a lansat in afirmatii "fara suport", iar situatia "neplacuta" creata de acesta va fi discutata in conducerea executiva a partidului.
Spre deosebire de Cozmanca, Dan Ioan Popescu, si el membru al staffului electoral al PSD, vede lucrurile diferit. Popescu spune ca "intr-un partid democratic" fiecare are voie sa-si exprime punctele de vedere si ca nu este "un capat de tara" daca Ponta, "cu entuaziamul lui tineresc", vede lucrurile altfel decat Dan Nica. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO