Politică

Ponta: FMI nu ne-a cerut şi un câştigător la privatizarea Oltchim, ci doar organizarea licitaţiei

Autor: Carol Dan

25.09.2012, 14:23 243

"FMI nu ne-a obligat să avem şi un câştigător, ci doar să facem procedura de privatizare", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Contractul nu a fost însă semnat până în prezent.

"Noi ne-am făcut datoria faţă de angajaţii Oltchim (...) Oltchim trebuie să continue să existe şi să funcţioneze, avem nevoie de o strategie pe termen lung pentru plata datoriilor şi trecerea pe profit", a adăugat Ponta.

El a afirmat că, dacă Guvernul nu ar fi organizat în septembrie procesul de privatizare a Oltchim, scrisoarea de intenţie a României nu ar fi intrat în board-ul FMI din 28 septembrie.

"Conform acordului cu instituţiile internaţionale, o obligaţie nerespectată devine automat acţiune prioritară pentru aprobarea următoarei scrisori de intenţie. Graba (organizării licitaţiei - n.r.) a fost motivată de mecanismul automat de acţiune prioritară, fundamentală", a continuat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO