Politică

Preşedintele Consiliului European către Băsescu: "Ce bine că vă văd, domnule preşedinte"

Preşedintele Consiliului European către Băsescu: "Ce bine că vă văd, domnule preşedinte"

Aceasta este prima oară când cei doi oficiali se întâlnesc, după reîntoarcerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, are loc întrevederea oficială a celor doi, urmată de conferinţa de presă a preşedintelui Traian Băsescu.

Anterior întâlnirii cu preşedintele Van Rompuy, şeful statului a avut o întrevedere la Comisia Europeană şi cu comisarul pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Viviane Reding, care de asemenea s-a arătat zâmbitoare cu preşedintele Traian Băsescu, în momentele dinaintea începerii discuţiilor oficiale.

Băsescu s-a întâlnit vineri la Bruxelles, în vizita de lucru efectuată la solicitarea sa, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

La cele trei întâlniri nu au fost prevăzute declaraţii de presă comune ale preşedintelui Băsescu cu vreunul dintre înalţii demnitari europeni, ci numai oportunităţi foto şi de imagine la începutul discuţiilor, la care au avut acces doar fotograful şi cameramanul oficiali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO