Politică

Preşedintele Franţei, Francois Hollande: Trebuie să găsim soluţii pentru securitatea frontierelor.Ne aflăm într-un moment strategic

Preşedintele Franţei, Francois Hollande: Trebuie să...

Autor: Mediafax

13.09.2016, 12:00 278

Principiile Schengen şi protecţia frontierelor trebuie să ducă la protecţia femeilor şi bărbaţilor din interiorul acestor frontiere, a spus Hollande. El a adăugat că, la Bratislava, trebuie găsite soluţii pentru protecţia acestora şi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre apărarea europeană.

Hollande a mai spus că "împreună cu România punem bazele unei apărări comune". Combaterea terorismului necesită o nouă abordare în ceea ce priveşte securitatea, a mai spus el, adăugând că "ne aflăm într-un moment strategic".

La rândul său, la solicitarea jurnaliştilor, Klaus Iohannis a spus că "România este sprijinită de Franţa" în dosarul Schengen. "Am discutat această chestiune cu preşedintele Hollande şi acest demers se înscrie într-un demers sustenabil în cadrul UE", a precizat Ioahannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO