Politică

Prima încercare, primul eşec. Sindicatele nu participă la dialogul iniţiat de premier

 Prima încercare, primul eşec. Sindicatele nu participă la dialogul iniţiat de premier

Autor: Iulian Anghel

17.01.2012, 12:48 1549

Confederaţiile sindicale au anunţat că nu participă la reuniunea de astăzi a Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, motivând că nu există o ordine de zi a acestuia.

"Ţinând cont de convocarea Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social de astăzi care este fără ordine de zi, dar şi de multitudinea de subiecte solicitate de mişcarea sindicală şi nerezolvate confederaţiile sindicale reprezentative nu participă la reuniune", potrivit unei scrisori transmise astăzi premierului Emil Boc.

Reuniunea ar trebui să înceapă la ora 14.00 la Palatul Parlamentului, potrivit agendei anunţare de Palatul Victoria.

Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social este format din reprezentanţi ai Guvernului, ai BNR, ai confederaţiilor patronale şi sindicale, dar nu s-a întrunit până acum decât de două ori de la înfiinţarea lui în 2011.

Sindicatele anunţă că sunt nemulţumite de noul Cod al muncii, de legea pensiilor, de salariul minim pe economie sau de disponibilizările colective operate în ultimii ani de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO