Politică

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis, după depunerea mandatului Guvernului Ponta, la ora 17.00

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis, după depunerea...

Autor: Departamentul Politic

04.11.2015, 16:17 595

Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va face o declaraţie de presă miercuri la ora 17.00.

Aceasta va fi prima reacţie a şefului statului statului după ce premierul Victor Ponta a anunţat depunerea mandatului Cabinetului său.

Anunţul depunerii mandatului de către Victor Ponta a fost făcut miercuri, în jurul orei 10.30, de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea. La 15 minute, premierul a anunţat că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă şi a adăăugat că este nevoie de soluţii raţionale.

La scurt timp, PNL s-a întrunit în şedinţă, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga anunţând apoi că partidul cere organizarea alegerilor anticipate şi cheamă partidele la discuţii.

Soluţia propusă de PNL este respinsă însă de liderii actualei coaliţii. Liviu Dragnea a anunţat că PSD nu vrea alegeri anticipate, cum a propus PNL, pentru că acest lucru ar însemna instabilitate pentru următoarele luni, el afirmând că aşteaptă să fie chemaţi la consultări de preşedinte pentru a-i face acestuia o propunere de premier care să aibă susţinere în Parlament. El a mai spus că actuala coaliţie are în continuare majoritate în Parlament şi că PSD vrea în continuare să îşi asume guvernarea.

Copeşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, la rândul său, că nu este oportună organizarea alegerilor anticipate, pentru că s-ar crea blocaj guvernamental şi că ”actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire”, care poate să dea un premier, el solicitându-i preşedintelui să convoace rapid consultări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO