Politică

PSD face repetitie pentru congres atacand opozitia

26.08.2004, 00:00 7

PSD, prin presedintele Adrian Nastase si mai multi reprezentanti ai filialei Bucuresti, a continuat ieri atacurile la adresa opozitiei, sustinand totodata ca ajungerea la putere, dupa alegerile parlamentare, a Aliantei PNL-PD ar fi "fatala" pentru Romania.
Alianta D.A. a  a spus ca este vorba despre "acuzatii calomnioase si manipulatoare", pe care nu doreste sa le mai comenteze. Nu ne vom pierde timpul sa raspundem la toate aceste lucruri, preferam sa lucram la solutii si programe, afirma, in replica, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. Este inutil sa raspunzi la atata ura si lipsa de discernamant, dar mai ales la atata lipsa de respunsabiltate, considera el.
Cu trimitere la PNL si PD, liderul partidului de guvernamant a acuzat fosta CDR ca "a furat oamenilor demnitatea si mandria de a fi romani, "a furat speranta in viitor". "In timpul mandatului de prim-ministru al lui Theodor stolojan PIB a scazut cu 2,8 miliarde de dolari. (...) in timpul guvernarii CDR, avutia tarii - daca tot dorim sa ne batem in averi - a scazut cu aproape 4 miliarde de dolari", a sustinut Nastase.
Acuzatii similare, unele pe tonuri foarte acide, au venit ieri si de la alti lideri ai PSD. Bogdan Niculescu-Duvaz, fost vicepresedintele al PD, venit in partidul de guvernamant in urma cu doi ani, a afirmat ca o schimbare a puterii politice dupa alegerile parlamentare ar fi "fatala" pentru viitorii doi ani si pentru procesul de integrare in UE, intrucat opozitia nu are programe si oameni pentru a guverna. A urmat ministrul Ionel Blanculescu: "Nu avem timp de o politica de dreapta, realizata in anii de trista amintire". El sustine ca in echipa guvernamentala pe care o pregateste Alianta PNL-PD, pentru eventualitatea castigarii alegerilor, se regasesc "fosti consilieri ai Ioanei Maria Vlas (n.r. administrator FNA) si fosti ministri care au pus umarul la falimentarea FNI".
Intr-un stil foarte personal, Stefan Cazimir, mai putin auzit in ultimele luni in spatiul politic, a comparat fosta coalitie de guvernare cu "o mancare de ciuperci, iar multi nu mai au pofta de o a doua portie". Cazimir a sustinut ca liderii Aliantei D.A. Theodor Stolojan si Traian Basescu, au sanse sa castige concursul de "cei mai mari mincinosti" prin "prominciunile pe care le fac in campania electorala".
Toate aceste acuzatii, reluate si de alti membri PSD cu mici accente personale, au fost auzite ieri la Consiliul extraordinar al filialei Bucuresti a partidului de guvernamant, al carui mare absent a fost Dan Ioan Popescu, fostul lider de organizatie. Reuniunea pare a fi o repetitie pentru campania electorala intrucat nu a fost luata nici o decizie privind activitatea partidului. S-au luat in schimb angajamente electorale, anume ca filiala va castiga alegerile din Capitala cu cel putin 37% din sufragii. Liderii PSD au vorbit despre partidul lor ca despre unul "nou, modern" "apropiat de oameni", diferit de ceea ce era partidul de guvernamant in urma cu trei luni, inaintea alegerilor locale. Argumentele acestei schimbari radicale ar fi, potrivit lui Adrian Nastase, schimbarea liderilor locali si centrali ai formatiunii si desemnarea candidatilor la parlamentare prin sistemul alegerilor interne. S-a vorbit, pe larg, si despre realizarile guvernarii precum si beneficiile alegerilor preliminare. Scrutinul intern din PSD a debutat insa cu un conflict. Partidul a difuzat in mass-media electronica un clip electoral, contestat de opozitie. Vicepresedintele PNL, Mona Musca a spus ca difuzarea acestui clip, in afara perioadei de campanie electorala, este ilegala si prin urmare, a cerut Consiliului National al Audiovizualului oprirea difuzarii lui. Presedintele CNA, Ralu Filip a anuntat ca institutia a intrerupt difuzarea clipului inainte de sesizarea liberalilor, desi, directorului campaniei electorale a PSD, Dan Nica a sustinut ieri ca partidul are aprobarea CNA pentru difuzarea acestui clip, dar daca va fi nevoie il va modifica. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO