Politică

PSD nu se incumeta sa se judece cu opozitia

21.04.2004, 00:00 8



PSD bate in retragere in ceea ce priveste actionarea in instanta a liderilor opozitiei ce acuza fraudarea alegerilor locale. Reprezentantii PSD isi schimba pozitia de la o zi la alta si nu au rezolvat dilema daca partidul de guvernamant ori Guvernul se va judeca cu partidele de opozitie. Bogdan Niculescu-Duvaz, secretarul executiv al PSD si totodata candidatul acestui partid la Primaria Capitalei, a spus ieri ca Guvernul este cel care-i va actiona in instanta pe oamenii politici ce acuza fara probe fraudarea alegerilor. Este vorba despre a apara institutiile statului care asigura corectitudinea alegerilor, respectiv Guvernul, afirma Duvaz, iar partidele nu au legatura cu acest lucru. Duvaz l-a contrazis astfel pe ministrul Victor Ponta care, cu o zi inainte afirmase ca PSD isi rezerva dreptul de a actiona in justitie politicienii care acuza fraudarea alegerilor.



Intrebat in legatura cu aceste declaratii inconsecvente, Bogdan Niculescu Duvaz a precizat ca nu intra in polemici cu Ponta. "Nu stiu ce vi s-a comunicat. In mod normal... si declaratiile premierului vizau o actiune guvernamentala", a spus Duvaz.



El a incercat sa prezinte argumente in favoarea declaratiilor sale si anume ca Guvernul poate sa foloseasca bani publici pentru a-si apara imaginea, insa nici de aceasta data nu a dat detalii despre firma de avocatura la care va apela.



De altfel, de la sfarsitul saptamanii trecute de cand premierul Adrian Nastase a anuntat ca va angaja un birou de avocatura pentru a da in judecata politicienii si partidele care acuza fraudarea alegerilor, nimeni nu a dat detalii despre firma de avocatura si mai ales din ce bani va fi platita. Opozitia a reactionat vehement la anuntul prim-ministrului. PNL si PD au sustinut ca este vorba despre o incercare a puterii de intimidare a opozitiei si au acuzat cheltuirea nejustificata a banilor publici. Luni, presedintele executiv al PD, Emil Boc, si reprezentantul PNL Ludovic Orban, s-au oferit ca "tinte" ale actiunilor in justitie ale puterii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO