Politică

Tariceanu a iesit la contraatac

Tariceanu a iesit la contraatac
19.01.2007, 19:33 15

Traian Basescu l-a somat ieri pe Calin Popescu-Tariceanu sa prezinte dovezile acuzatiilor sale privind existenta unor grupuri de interese din jurul Palatului Cotroceni, insa premierul a aratat altceva: un mesaj de amenintare pe care l-ar fi primit din partea a ceea ce el a numit "mafie".
Replica premierului la ultima interventie a presedintelui era asteptata aseara in afacerea "biletelul", dupa inchiderea editiei, insa premierul a contraatacat ieri pe o alta tema ce are insa legatura cu subiectul, anume "grupurile de interese". Tariceanu sustine ca a primit amenintari anonime pe telefonul privat in momentul in care a decis, anul trecut, sa il schimbe din functie pe directorul RA-APPS, un reprezentant al PD. Existenta biletelului transmis de premier presedintelui a fost dezvaluita de Elena Udrea, care la randu-i a fost acuzata ca a primit de la RA-APPS contracte si bani pe care nu-i merita.
Mesajul, primit dupa schimbarea directorului RA-APPS, Cristian Vlaicu (PD), a fost aratat si citit de premier in fata jurnalistilor care l-au insotit intr-o vizita la Calarasi. Measjul citit de premier: "Draga Caline, citeste pana la capat. Avem inregistrari cu diferite persoane (...). Daca nu se revoca ultimele hotarari din CA al RA-APPS si nu sunt schimbati directorii noi pusi de Stroe (Radu Stroe - secretarul general al Guvernului -n.n.) atunci vom iesi cu toate dovezile pe TV si ziare si vom face si plangeri penale oficiale cu probe multe si perfecte. Informare despre RA-APPS. Presupun ca nu stii toate".
Vezi pagina 21

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO