Politică

Toată conducera PDL a demisionat. Boc a zis că nu mai candidează. Duminică se reunesc din nou ca să vadă ce fac mai departe

Dezmăţ în PDL. Emil Boc şi-a depus mandatul de preşedinte al PDL

Autor: Gândul

14.06.2012, 21:25 995

Majoritatea liderilor din conducerea PDL şi-a anunţat demisia în timpul şedinţei Colegiului Director al partidului. Între aceştia secretarul general Ioan Oltean, prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii Elena Udrea, Gheorghe Ştefan şi Dorin Florea. La începutul şedinţei, Emil Boc le-a propus pedeliştilor trei variante de rezolvare a situaţiei din partid: demisia în bloc a conducerii în frunte cu el, demisia conducerii cu excepţia sa sau păstrarea actualei structuri şi cooptarea de figuri noi cu credibilitate.

UPDATE 21:06 Gheorghe Falcă: "Deschidem posibilitatea pentru ca România să intre înr-o perioadă de reconstrucţie, gestul nostru este o soluţie pentru România. Numele domnului Ungureanu nu a fost în discuţii, noi am discutat despre probleme partidului, nu despre probleme guvernamentale. În acest moment, cetăţenii pot evalua mult mai corect ceea ce înseamnă politica", a declarat acesta, refuzând să dea un răspuns concret în privinţa noului lider al partidului.

UPDATE 20:58 Gheorghe Falcă: "Demisia întregului BPN este un gest care transmite un semnal de reconstrucţie a partidului"

UPDATE 20:49 Monica Macovei: "Aşa cum am spus şi la intrarea în sală, trebuie să facem o analiză serioasă cu mandatele pe masă. Aşa că tot Biroul Permanent Naţional şi-a dat demisia. Noi ne întâlnim şi duminică, tot în Colegiul Director, pentru a stabili paşii următori."

UPDATE 20:40 Emil Boc: "Preşedintele PDL, împreună cu întreg BPN şi-au prezentat demisia. În perioada următoare, partidul va avea o conducere interimară. Atât preşedintele, cât şi BPN îşi asumă răspunderea pentru rezultatele pe care le-am obţinut la alegerile locale. Am traversat România prin criză, ne-am asumat măsurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral. Nu mai candidez pentru un alt mandat la şefia PDL. Mă voi ocupa de Primăria Cluj"

UPDATE 20:31 Democrat-liberalii discută despre calendarul electoral intern:convocarea CNC şi apoi a Convenţiei Naţionale Extraordinare în care să se aleagă noua conducere, cel mai probabil la finalul lunii iulie.

UPDATE 20:20 EMIL BOC ŞI-A DEPUS MANDATUL DE PREŞEDINTE AL PDL

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO