Politică

UDMR si PDL au batut palma: prefecti maghiari in Covasna, Harghita, Hunedoara, Salaj si Vaslui, plus subprefecti "unionali" in alte 10 judete, din Bihor, pana in Teleorman

06.01.2010, 10:39 199

Dupa cateva runde la sange, negocierile dintre UDMR si PDLpentru impartirea posturilor de prefecti si subprefecti s-auincheiat, marti, cu un veritabil record pentru udemeristi, caresi-au adjudecat nu mai putin de cinci posturi de prefect si alte 10de subprefect, conform Gandul.

Astfel, in portofoliul Uniunii au ajuns prefecturile Covasna,Harghita, Hunedoara, Salaj si Vaslui, precum si cate un post desubprefect in judetele Arad, Bistrita-Nasaud, Bihor, Brasov,Maramures, Mures, Satu Mare, Timis, precum si in "doua judete dinafara granitelor Ardealului si Tinutului Secuiesc, Arges siTeleorman", dupa cum ne-au precizat Tamas Sandor, presedintele C.J.Covasna, si deputatul Seres Denes, doi dintre negociatoriiudemeristi.

"Am cerut si am obtinut sa avem prefecti si subprefecti in acelejudete in care comunitatea maghiara are o pondere cat de catsemnificativa, macar de 5% din totalul populatiei", ne-a explicat,la randul sau, un alt lider udemerist, Borboly Csaba, presedinteleC.J. Harghita, care nu ne-a putut spune insa in ce masura acestprag de 5% este atins in Vaslui, Arges sau Teleorman.

Despre cum s-au impartit judetele udemeristilor cititipe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO