Politică

Un nou ministru, noi promisiuni: Urmează „Reabilitarea Centrului Vechi“, după ce Udrea a transformat Capitala în „destinaţie balneară“

Un nou ministru, noi promisiuni: Urmează „Reabilitarea Centrului Vechi“, după ce Udrea a transformat Capitala în „destinaţie balneară“

Cristian Petrescu, o nouă speranţă a Dezvoltării Regionale şi Turismului

Autor: Mirabela Tiron, Liviu Iancu

20.02.2012, 00:03 420

Cristian Petrescu, numit la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRT) în locul Elenei Udrea, susţine că Centrul Vechi al Bucureştiului ar putea deveni o atracţie pentru turiştii străini şi că ia în considerare implicarea ministerului în "reabilitarea" acestuia, după ce Udrea declara în mandatul ei că transformă Capitala în destinaţie balneară.

"Am cerut o evaluare a impactului pe care implicarea ministerului l-ar putea avea asupra reabilitării şi revitalizării Centrului Istoric Bucureşti. Dacă din analiză rezultă că am putea impulsiona finalizarea lucrărilor, cu siguranţă că vom acţiona", a declarat Petrescu, citat de Mediafax. Mai mult, el a susţinut că Primăria Capitalei nu are destule programe de promovare a Bucureştiului ca destinaţie turistică şi că va solicita un punct de vedere al Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu privire la strategia de dezvoltare turistică a Capitalei.

"Vom dezvolta programe speciale pentru Bucureşti. Ştim ce avem de făcut, suntem pregătiţi. V-aţi întrebat de ce Bucureştiul nu se situează printre capitalele vizitate în primul rând pentru atracţiile turistice şi nu doar pentru business?" Petrescu crede că în câţiva ani Centrul Vechi al Capitalei ar putea deveni o atracţie pentru turiştii străini, alături de Palatul Parlamentului sau Muzeul Satului, dar înainte trebuie rezolvate problemele de infra­structură, inclusiv cele legate de reabilitarea unor clădiri din Centrul Vechi, după care această zonă poate fi promovată în străinătate, potrivit Mediafax.

Dacă noul ministru se arată preocupat de Centrul Vechi al Capitalei, fostul ministru al turismului, Elena Udrea, promitea că transformă Bucureştiul în destinaţie balneară pentru atragerea străinilor. Ea declara în 2009 că Bucureştiul "stă pe un izvor de apă termală" şi că are în plan chiar dezvoltarea unui centru balnear în nordul Capitalei.

La doi ani de la aceste declaraţii, după ce nu fusese demarat proiectul promis, fostul ministru al turismului afirma că nu a renunţat la centrul balnear, dar problema cu care se confruntă este aceea că "resursa balneră" este administrată de un operator privat. Acest proiect anunţat a rămas doar în stadiul de declaraţie.

Ca şi Udrea, noul ministru, Cristian Petrescu, fost profesor de sport, afirmă că "ştie ce are de făcut" pentru a aduce turişti în Capitală.

Petrescu nu este la prima interacţiune cu acest minister, el a luat anul trecut un milion de euro de la minister în urma semnării unor contracte prin asociaţia de turism pe care o conduce.

Prin averea sa, el este unul dintre cei mai bogaţi miniştri din cabinetul lui Ungureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO