Politică

Vîntu şi Cezar, cercetaţi în libertate pentru şantaj

Vîntu şi Cezar, cercetaţi în libertate pentru şantaj

Autor: Mediafax

22.04.2011, 08:17 21

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis, joi seară, că SorinOvidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate îndosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă,respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celordoi.

Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei adeclarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Decizia a fost luată la capătul unei şedinţe de judecată care adurat aproape cinci ore şi după mai bine de o oră dedeliberări.

Sorin Ovidiu Vîntu a plecat imediat după încheierea şedinţei dejudecată, preferând să aştepte pronunţarea deciziei acasă.

După ce instanţa a rămas în pronunţare, în faţa Palatului deJustiţie, sediul Judecătoriei Sectorului 5, s-au adunat circa 20 debărbaţi, cel mai probabil apropiaţi ai lui Ion Ilie Cezar, carel-au aşteptat pe acesta să iasă din sală.

Cu ocazia pronunţării, care s-a ţinut în şedinţă publică,instanţa a sancţionat cu avertisment trei jurnalişti care s-auridicat şi au vrut să părăsească sala în timp ce judcătorul dădeacitire deciziei.

La ieşirea din Sala de judecată, Ion Ilie Cezar nu a făcut niciodeclaraţie. În schimb, avocatul său, Cristian Sîrbu, a calificatdecizia magistraţilor ca fiind justă. El a precizat că, peparcursul şedinţei de judecată, cei doi acuzaţi au prezentatinstanţei mai multe probe conform cărora "situaţia în acest dosarar sta cu totul altfel". Rugat să detalieze, avocatul Sîrbu aprecizat că este vorba de o serie de probe audio, înregistrări aleunor discuţii între cei implicaţi în acest dosar, fără să spună decine au fost realizate.

La finalul şedinţei de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu a declaratcă miercuri, când a fost audiat, i-a spus procurorului Marius Iacobcă are "probe indubitabile, audio-video, care demonstreazăfalsitatea tuturor acuzaţiilor", pe care acesta le-a refuzat şi adispus reţinerea sa. El a adăugat că a prezentat aceste probe înfaţa instanţei.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-auşantajat pe Sebastian Ghiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de europentru a nu denunţa contractul de consultanţă şi management dintreRealitatea şi Asesoft. Citiţi mai mult despre cercetarea lui Sorin OvidiuVîntu pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO