Politică

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu preşedintele Uniunii camerelor de comerţ din Turcia, Rifat Hisarciklioğlu

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu preşedintele Uniunii...

Autor: Ionel Dancu

15.10.2018, 20:56 57

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfăşoară la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere, luni, cu Rifat Hisarciklioğlu, preşedintele Uniunii camerelor de comerţ, industrie şi burselor din Turcia.

”Premierul român a salutat cooperarea economică dinamică dintre România şi Republica Turcia, axă prioritară a Parteneriatului strategic. Şeful Executivului a remarcat datele schimburilor bilaterale, care plasează Turcia ca primul partener comercial al României în afara UE, al 5-lea în plan global şi al 3-lea investitor în ceea ce priveşte numărul de companii prezente în mediul de afaceri românesc. Schimburile bilaterale s-au situat în ultimii ani pe o tendinţă ascendentă, cu un nivel anual care a depăşit pragul de 5 miliarde de euro la sfârşitul anului 2017 şi cu perspectiva depăşirii acestui prag, pe baza indicatorilor din anul 2018. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost analizate posibilităţile de valorificare a potenţialului schimburilor bilaterale pe domenii de interes comun”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, cele două părţi au salutat dinamica dialogului sectorial, care se desfăşoară la diferite niveluri între reprezentanţii mediului de afaceri din România şi Turcia. Organizarea, până la sfârşitul anului 2018, a celei de-a XXVII-a reuniuni a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică şi a forumului destinat oamenilor de afaceri va imprima o nouă dinamică relaţiilor economice.

”De asemenea, a fost subliniată experienţa pozitivă de cooperare dintre România şi Turcia în implementarea proiectelor comune la Marea Neagră, în cadrul Programului operaţional comun <Bazinul Mării Negre>”, mai precizează Executivul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO