Politică

Vladescu, despre salarii: Nu vad lege care sa spuna ca unde pot sa dau nu pot sa si iau

Vladescu, despre salarii: Nu vad lege care sa spuna ca unde pot sa dau nu pot sa si iau
17.05.2010, 13:02 12

Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% se va face individual,pe baza unei legi, asa cum au fost decise si majorarile de salarii,pe care nimeni nu le-a contestat in instanta, afirma ministrulFinantelor Publice, Sebastian Vladescu, citat de Mediafax.

"Cand se majoreaza salariile, se da o lege si nimeni nu seintreaba cum se realizeaza tehnic. (...) Nu exista lege care saspuna ca justitia are dreptul sa legifereze in sectorul bugetar.(...) Nu vad lege care sa spuna ca acolo unde pot sa dau nu pot sasi iau", a declarat Vladescu, luni.

El a exemplificat ca, in conditiile unei ajustari de 20% asectorului privat, si incasarile la buget se diminueazaproportional, iar diferenta nu are de unde fi acoperita.

"De unde sa platesc acesti 20%? (...) Daca maine ar fi uncataclism, iar toate pietele s-ar prabusi si n-ar mai functionanimic, incasarile s-ar reduce brusc cu 30-40%, ar trebui sa pastramsalariile la nivelul de dinainte?", s-a intrebat retoricVladescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO