Politică

Watergate Moldovenesc: DNA îşi revendică "tehnica de monitorizare" ascunsă în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi

Watergate Moldovenesc: DNA îşi revendică "tehnica de monitorizare" ascunsă în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi

Autor: Gândul

18.05.2011, 19:57 1226

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Iaşi, Victor Chirilă şiConstantin Adăscăliţei, au descoperit în pereţii birourilormicrofoane-spion, pe care le-au "dezgropat" miercuri în prezenţapresei. În spatele acestui caz în care sunt implicaţi cei doi stauscandaluri cu orgii sexuale, bani, terenuri şi lovituri politicesub centură. Victor Chirilă, cel care a găsit aparatura, este unuldintre cei mai vechi politicieni ai Iaşiului, cu un trecutcontroversat. Constantin Adăscăliţei, celălalt vicepreşedinte, afost cercetat într-un dosar pentru deturnare de fonduri. În plus,ambii adjuncţi se află într-un război deschis cu şeful CJConstantin Simirad pentru controlul instituţiei.

Descoperirea

"Prima dată am observat ieri după-amiază (marţi -n.r.) praful dela uşa biroului colegului meu Adăscăliţei. În glumă, am spus «săvezi că ăştia ţi-au pus microfoane». Apoi am privit în sus şi amvăzut ceva ciudat la marginea tocului. Am scrijelit puţin pereteleşi atunci am descoperit aparatul", a declarat Victor Chirilă.

Cu toate acestea, nu a reclamat imediat. A preferat să facă unmic spectacol a doua zi, la care a invitat şi presa. Astfel că,miercuri dimineaţă, sub privirile jurnaliştilor, Chirilă adezgropat şi aparatul montat lângă tocul uşii propriului său birou.Acesta era ascuns sub tencuială, în colţul din dreapta sus, lacâţiva milimetri de marginea de lemn. Dispozitivul era îndreptatspre scaunul biroului. Aparatul era similar cu cel descoperit înbiroul celuilalt vicepreşedinte, Constantin Adăscăliţei.

Chiar în momentul în care arătau presei camerele, cei doi aufost invitaţi la DNA "pentru a stabili anumite lucruri". Conformceluilalt vicepreşedinte, Constantin Adăscăliţei, invitaţia a fostfăcută de către şeful direcţiei anticorupţie Iaşi, Mihail Călin."Nu ne-a spus nimeni că ar fi montate de DNA. Dar probabil nevedeau în direct când le demontam şi ne-au contactat", a comentatacesta. Citiţi mai mult despre scandalul interceptărilor de la Iaşi pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO