Politică

WikiLeaks: Olanda era nemulţumită în 2004 de ritmul lent al procesului de aderare a României la UE

Autor: Ioana Bojan

23.01.2011, 15:06 13

Ministrul olandez de Externe era nemulţumit în 2004 de ritmullent al procesului de aderare a României şi Croaţiei la UniuneaEuropeană, potrivit unei telegrame diplomatice a ambasadeiamericane de la Haga, dezvăluită de site-ul WikiLeaks, scrie

MediafaxBusiness

.


Telegrama confidenţială, datată 3 decembrie 2004, evocă odiscuţie între ambasadorul american în Olanda Clifford Sobel şiministrul olandez de Externe de la acea vreme, Bernard Bot.

În cursul discuţiei de la 2 decembrie, Bot a prezentatpriorităţile sale pentru ultimele săptămâni ale preşedinţieiolandeze a Uniunii Europene. El a criticat Comisia pentru lipsa deprogrese în discuţiile de aderare a României şi Croaţiei.

Ministrul şi-a exprimat frustrarea pentru ritmul lent alprocesului de aderare a celor două ţări, apreciind că România nueste nici măcar aproape de integrarea în UE, în mare parte dincauza lipsei progreselor în domeniul concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO