Prima pagina

2 mil. euro, cel mai scump apartament vandut in Bucuresti

25.08.2006, 20:19 20

Apartamentul, mobilat complet, este amplasat in zona Primaverii si are o suprafata de 500 de metri patrati.
Cel mai scump apartament vandut anul acesta in Bucuresti a costat doua milioane de euro, avand o suprafata de 500 de metri patrati, tranzactie care a stabilit un nou record pe piata apartamentelor de lux.
"Apartamentele de acest gen se pot numara pe degetele de la o mana", a declarat Ionut Bordei, broker al companiei de consultanta imobiliara Eurisko, firma care a intermediat tranzactia. El nu a dorit sa mentioneze numele celui care a cumparat apartamentul.
Suprafata acestui apartament este comparabila cu a unui teren de baschet, iar pretul este echivalent cu cel pentru 300 de autovehicule Dacia Logan sau patru Rolls Royce, cu toate taxele incluse. Pretul acestui apartament, mobilat complet, situat in zona Primaverii - Dorobantilor, din nordul Capitalei, ajunge la 4.000 de euro/mp construit, astfel de deal-uri efectuandu-se doar cu banii jos.
Astfel de apartamente se gasesc in cladiri noi si au in general cinci camere, iar dotarile si finisajele sunt la cele mai ridicate standarde, cu elemente ce nu se gasesc pe piata locala.
"Un astfel de apartament are o multime de dotari menite sa-ti usureze viata", declara reprezentantul Eurisko.
Cumparatorii unor astfel de apartamente sunt in general oameni de afaceri romani, dar si straini, cu toate ca acestia opteaza de obicei pentru inchirierea unor locuinte de lux.
In zona parcului Herastrau a fost vandut in luna iunie a acestui an un apartament cu aceeasi suprafata (500 mp), la ultimul nivel din patru etaje, dar la un pret de 1,15 mil. euro.
"Acest apartament are si o terasa de 70 de metri patrati, cu o priveliste deosebita asupra lacului", potrivit reprezentantilor companiei Euroest, intermediarii afacerii. Cumparatorii sunt oameni de afaceri romani.
Cea mai mare afacere cu un apartament realizata in acest an de catre compania de consultanta imobiliara Regatta a fost vanzarea unui apartament de patru camere, nemobilat, pentru 600.000 de euro. Cu o suprafata totala construita de 300 de metri patrati, apartamentul are finisaje moderne si a intrat tot in posesia unor reprezentanti ai mediului de business local.
In zona Primaverii, o zona exclusivista, in care oferta de apartamente este destul de redusa, a fost vandut in acest an un apartament de 450.000 euro, de aceasta data cumparatorii fiind din afara mediului de afaceri si chiar din afara tarii.
Locuinta de 160 de metri patrati a fost achizitionata de catre un doctor sirian in luna martie, pretul pe metrul patrat construit ajungand la 2.800 de euro, potrivit reprezentantilor Rasig Group, compania implicata in tranzactie.
Segmentul de lux continua sa se dezvolte in special in partea de nord a Bucurestiului, zona in care preturile apartamentelor pe metrul patrat construit sunt intre 1.500 si 2.500, dar depasesc aceasta valoare in cazul locuintelor mobilate si finisate la cele mai inalte standarde si care au dotari suplimentare precum garaj sau sala de fitness la nivelurile inferioare ale cladirii.
In ciuda preturilor prohibitive pentru marea masa a populatiei, potrivit expertilor de pe piata, interesul pentru astfel de apartamente este crescut, motiv pentru care ansambluri rezidentiale destinate segmentului de populatie cu venituri mari se construiesc in continuare.
Piata apartamentelor din Bucuresti, care a inregistrat si in acest an o crestere de 15-35%, potrivit expertilor de pe piata, asteapta o segmentare puternica si o asezare a preturilor, dupa lansarea pe piata a numeroaselor proiecte de locuinte aflate in executie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO