Prima pagina

A&D Pharma si-a evaluat afacerile la 300 mil. euro

27.01.2006, 20:56 23

Compania A&D Pharma, ce cuprinde lantul de farmacii Sensiblu si distribuitorul de medicamente Mediplus, si-a evaluat afacerile de pe piata romaneasca la aproximativ 300 de milioane de euro, suma care a fost inregistrata ca aport la capitalul social al companiei.

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a publicat marti topul primelor companii in functie de aportul strain la capital aferent lunii decembrie, A&D ocupand prima pozitie.

Compania a infiintat in Romania o entitate juridica cu acelasi nume, care va grupa operatiunile de pe piata locala. La infiintarea noii entitati juridice, compania a realizat o evaluare a valorii de piata a afacerii, potrivit normelor legislative in vigoare.

"In Olanda functioneaza firma Sograno BV (n.r.-actionarul majoritar al A&D Pharma), care a decis infiintarea in Romania a unei structuri de grup, cu o firma holding-A&D Pharma Holdings-detinand actiunile entitatilor operationale Mediplus Exim si Sensiblu. De patru ani exista oricum brandul A&D Pharma care reunea aceste doua companii si care nu avea personalitate juridica", a declarat Dragos Dinu, presedinte executiv al A&D Pharma. Sograno este un fond de investitii inregistrat in Olanda.

"Raportul de evaluare s-a bazat pe rezultatele istorice, pe proiectiile financiare ale firmelor, dar si pe datele financiare (inclusiv valori de piata) ale unor firme comparabile din Europa, multe dintre ele listate la diverse burse", a mai precizat Dinu. Cifra de afaceri a Mediplus a fost de 141 de milioane de euro in 2004, iar Sensiblu a avut vanzari de aproximativ 50 de milioane de euro, ambele companii inregistrand o crestere de 80% fata de anul anterior. Pentru anul trecut compania estima o crestere de 10% a afacerilor. Sensiblu opereaza o retea de peste 140 de farmacii, fiind lider de piata.

"E vorba de o reorganizare a structurii grupului, menita sa plaseze firma holding a Mediplus si Sensiblu in Romania si nu in alta parte", a mai explicat Dinu.

Reorganizarea companiei survine aparitiei pe piata a unor informatii conform carora A&D Pharma ar urma sa fie preluata de un investitor strain. Reprezentantii companiei au admis la vremea respectiva ca au fost contactati de potentiali cumparatori, acestia asteptand insa forma finala a proiectului de lege a farmaciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO