Prima pagina

A vandut Talpes prea ieftin?

10.12.2007, 18:14 20

Prin tranzactia de saptamana trecuta Bitdefender a fost evaluat la peste 100 de milioane de dolari devenind oficial cel mai valoros producator romanesc de software. Nu a fost totusi prea putin?

A gresit Florin Talpes, matematician de formatie, calculul primei runde de investitii la Bitdefender? "Eu vad deal-ul asta in contextul viitorului. Ar putea spune alti oameni ca se asteptau la 200 de milioane sau la alta cifra dar acest deal este unul corect pentru parti pentru ca este unul incheiat", a declarat Florin Talpes intr-un interviu acordat Business Magazin. El a explicat de ce vanzarea catre sapte persoane fizice din care doar Horia Manda de la RAEF, un apropiat al lui Talpes, a iesit public este unul din care ambele parti castiga. Tranzactia in sine are un singur element fix, anume pretul de 7 milioane de dolari, platiti de investitori. Procentul din Bitdefender vandut si deci evaluarea companiei sunt elemente care urmeaza sa fie hotarate de evolutia viitoare. Cititi mai multe in editia Business Magazin care apare miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO