Prima pagina

Actiunile Impact cresc cu 15% dupa ce compania isi imbunatateste estimarile

04.05.2007, 13:02 12

Actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor au crescut cu 15% astazi dupa ce compania a anuntat ca estimeaza o crestere a valorii de piata la 325-500 milioane de euro, de la circa 240 milioane de euro in prezent, ca urmare a majorarii valorii activelor nete la 200,7 milioane de euro.
Compania a informat intr-u comunicat catre Bursa de Valori Bucuresti, ca la cotatia actuala, de circa 0,8 lei pe actiune, valoarea sa de piata este de 800 de milioane de lei (circa 241 milioane de euro), ceea ce reprezinta de 1,2 ori activul net, raport inferior celui consemnat de alte companii din domeniu, din tari ca Cehia si Polonia.

Potrivit Impact, valoarea de piata a firmelor similare din Cehia si Polonia este de 1,6 ori pana la 3,2 ori mai mare decat activul net. In cazul unei evaluari de piata a Impact conform acestui raport, valoarea de piata ar creste semnificativ fata de nivelul actual.

Acest indicator poate fi 0,9-1,2 in economiile foarte stabile, 1,4 pentru economiile apropiate de cele stabile, iar in economiile emergente poate ajunge chiar pana la de trei ori mai mare decat valoarea activelor, mai arata compania.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO