Prima pagina

Adobe ar putea intra in Romania printr-o achizitie

27.02.2006, 21:11 24

Inspirati de succesul centrelor de cercetare si dezvoltare deschise in Romania de mai multe corporatii IT&C din SUA si Europa, americanii de la compania producatoare de soft Adobe studiaza posibilitatea de a-si deschide un birou la Bucuresti.

In cazul in care va alege Romania, Adobe nu va incepe de la zero.

Americanii ar urma sa cumpere compania autohtona de software Interakt, al carei presedinte (chairman) este George Haber, antreprenor american nascut in Romania, a carui avere este estimata la circa 100 de milioane de dolari.

Haber spune ca achizitia companiei romanesti ar putea fi comparabila ca valoare cu tranzactia Microsoft - GeCAD, estimata de surse din piata la 19 milioane de dolari. "Daca se va face tranzactia - si sunt sanse mari in acest sens - valoarea deal-ului va fi de ordinul zecilor de milioane de dolari", a declarat Haber, care este si actionar minoritar la Interakt.

Saptamana trecuta, oficiali ai Adobe au venit in Romania pentru discutii cu oficialitatile si cu actionarii principali ai Interakt.

Adobe mai analizeaza si alte piete din regiune. Centrul pe care compania vrea sa il deschida in estul Europei va face distributie, dar si cercetare si dezvoltare (precum adaptarea unor softuri ale sale pentru telefoanele mobile sau dezvoltare de site-uri in tehnologia Web 2.0). In timp, compania ar putea angaja sute de programatori.

Adobe este cunoscuta utilizatorilor de PC-uri datorita formatului PDF de redactare a documentelor sau programului de editare foto Photoshop. Adobe a avut in 2005 venituri de aproape 2,5 miliarde de dolari.

* Mai multe in numarul care apare miercuri al revistei Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO