Prima pagina

Adrian Caramiha: Scaderea Bursei vine in concordanta cu pierderile de pe pietele internationale

08.04.2008, 16:23 14

Bursa a inregistrat astazi prima scadere mai seminificativa de la inceputul acestei luni, principalii indici din piata inregistrand pierderi moderate.
"Scaderea vine in concordanta cu pierderile de pe pietele internationale, insa este probabil sa fi fost provocata si de marcarile de profit dupa cresterile inregistrate luni", spune Adrian Caramiha, unul dintre cei mai vechi brokeri din piata.
Indicele care arata evolutia celor mai lichide actiuni tranzactionate la Bursa, BET, a inregistrat o pierdere de 0,97%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF), grupate sub indicele BET-FI, au scazut cu 2,22%.
"Nu cred ca a fost o exceptie astazi, ci a reprezentat mai degraba o anticipare a evolutiei celorlalte burse, in conditiile in care pretul materiilor prime a crescut si rezultatele financiare pentru companiile straine se asteapta sa nu fie bune", spune Caramiha.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO