Prima pagina

Al doilea exit din recrutare pentru Butunoiu

30.03.2006, 00:00 18

George Butunoiu, managing partner al firmei de recrutare pentru pozitii de top management Alexander Hughes Romania, a vandut pachetul majoritar de actiuni al firmei catre partenerul sau - compania de executive search Alexander Huges International, tranzactia depasind 200.000 de euro.

"Pana acum, Alexander Hughes International detinea 36% din actiunile firmei romanesti si le-am vandut inca un pachet de 56%. Restul actiunilor le-am pastrat. Daca nu le vindeam lor, nu aveam cui sa vand", a declarat pentru ZF Butunoiu.

El a apreciat ca valoarea tranzactiei nu este foarte mare pentru ca in afacerile cu resurse umane se castiga bine atunci cand firma functioneaza, lucru care nu este valabil si la vanzarea companiei.

Acesta este cel de-al doilea exit al omului de afaceri dupa ce in toamna anului trecut a vandut 45% din actiunile firmei sale de recrutare Business Intelligence Agency (BIA) catre fondul de investitii Gemisa Investments. In acest caz, Butunoiu a pastrat 10% din actiunile firmei.

"Acum am preluat o parte din echipa Alexander Hughes Romania si o iau de la capat. Vreau sa infiintez firma George Butunoiu SRL", a mai spus omul de afaceri, mentionand ca si noua companie se va ocupa de recrutare de top management si consultanta.

Alexander Hughes International are cartierul general la Paris, functioneaza din 1957 si este prezenta in peste 30 de tari. Compania a intrat pe piata romaneasca in 2003 cand a cumparat de la Butunoiu 36% din actiunile firmei detinute de acesta. Cat a fost tranzactia? "Atat cat sa-mi cumpar doua apartamente scumpe intr-o zona buna si un Audi A8", declara Butunoiu. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO