Prima pagina

Are Manfred Wimmer o palarie prea larga?

Are Manfred Wimmer o palarie prea larga?
31.10.2007, 10:36 21

Dupa un an in care a coordonat "din culise" restructurarea si integrarea BCR, austriacul Manfred Wimmer preia in decembrie sefia celei mai mari banci romanesti, condusa in ultimii sapte ani de romanul Nicolae Danila. Pentru Wimmer, miza interimatului de la BCR e sa demonstreze ca a pus pariul corect atunci cand si-a convins actionarii sa plateasca 3,75 miliarde de euro pentru banca romaneasca - o achizitie complet diferita de toate celelalte facute de Erste Bank in Europa Centrala si de Est, scrie Business Magazin.

Pentru Wimmer, care si-a dovedit in trecut calitatile de strateg in restructurarea bancilor cumparate de Erste Bank in estul Europei, interimatul pe care il incepe pe 1 decembrie e o provocare mai aparte. Desi Romania a fost cea de-a sasea tara din afara Austriei unde grupul a facut pasul prin achizitii, niciuna dintre bancile cumparate nu a fost atat de mare si nici atat de scumpa ca BCR. Nu putini au fost cei care au comentat ca BCR ar fi cam prea com-plexa pentru a fi inghitita fara noduri de Erste Bank, o casa de economii in esenta. Tocmai din cauza pretului mare platit, adesea catalogat ca fiind nerealist, obiectivele stabilite de austrieci pentru BCR sunt extrem de ambitioase: o crestere a profitului net de peste 40%, reducerea raportului cost/venit la 40% in 2009, fata de 55,3% in 2006 si obtinerea unui nivel al rentabilitatii capitalului de peste 35%. E posibil ca aceasta sa se dovedeasca o palarie prea mare pentru bancherul austriac? Aflati in Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO