Prima pagina

Banca lui Daimler vine in Romania

28.07.2008, 18:16 22

Daimler Financial Services - divizia financiara a Daimler AG, producatorul marcilor Mercedes-Benz, Maybach si smart - a demarat procedurile in vederea obtinerii autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei si din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru societatea de leasing si pentru brokerul de asigurari apartinand grupului german a anuntat astazi compania.

Institutia este consiliata de casa de avocatura Ionescu/Sava. Potrivit unui comunicat al companiei, in cadrul demersurilor de autorizare, operatiunile diviziei financiare pe piata din Romania sunt structurate pe trei entitati: o institutie financiara nebancara, ce va oferi servicii de leasing financiar si credite specializate, un broker de asigurari si o companie specializata in leasing operational si servicii adiacente.

Cele trei entitati au fost deja inregistrate la Registrul Comertului in cursul lunii iunie, in prezent fiind in curs de desfasurare procedurile specifice de autorizare a institutiei financiare nebancare si a brokerului de asigurari. Toate cele trei entitati vor opera sub marca Mercedes-Benz, se precizeaza in comunicatul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO