Prima pagina

Bani grei pentru o imagine a Concorde

28.07.2000, 00:00 10



Fotografia in care avionul Concorde se ridica de pe pista aeroportului parizian Charles de Gaule avand partea din stanga spate cuprinsa de flacari a fost realizata de un tanar student ungar care obisnuieste sa-si petreaca vacantele in apropierea aeroporturilor pentru a fotografia avioanele, care sunt o pasiune a sa, a anuntat in editia sa de ieri cotidianul francez "Liberation".

Andras Andras Kisgergely, in varsta de 20 de ani, student la o scoala de ingineri din Budapesta, se afla marti dupa-amiaza in apropierea aeroportului Charles de Gaulle, impreuna cu un prieten, in momentul in care avionul Concorde al companiei aeriene Air France s-a prabusit, relateaza Mediafax.Dupa ce a fotografiat aparatul care a luat foc in momentul decolarii, Andras si prietenul sau au sunat la redactia agentiei Reuters din Paris, care le-a cumparat fotografia pentru un pret "suficient pentru ei si acceptabil pentru agentie", a declarat directorul agentiei, citat de "Liberation".

Fotografia a facut in ziua urmatoare inconjurul lumii, fiind publicata pe prima pagina a mai multor ziare. Cotidianul "Liberation" a precizat ca, daca tinerii vindeau filmul foto in exclusivitate unei reviste franceze, ar fi putut obtine pe el suma de 600.000 de franci (circa 84.000 de dolari).

Andras Kisgergely a mai fost martorul unui accident aerian produs anul trecut, in timpul unui miting aviatic la Bratislava. Prietenul sau a spus ca "aproape oriunde merge Andras, se produce un accident" si ca el nu se va urca niciodata intr-un avion impreuna cu acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO