Prima pagina

Basescu: Suspendarea ar afecta ratingul de tara al Romaniei

Basescu: Suspendarea ar afecta ratingul de tara al Romaniei
18.04.2007, 19:48 9

"Misiunea mea este sa reprezint interesele romanilor. Sunt convins ca nu am gresit", a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta, astazi, la Palatul Cotroceni.
Basescu a amintit faptul ca avizul Curtii Constitutionale cu privire la suspendarea sa, nu atesta faptul ca Presedintele ar fi incalcat prevederile Constitutiei. Seful statului a tinut sa sublinieze faptul ca o suspendare prin abuz, in cazul in care presedintele nu a incalcat Constitutia, poate avea efecte greu de evaluat pentru Romania.
"Exista riscul ca urmarile actului de maine (n.r. - intrunirea Parlamentului pentru votul cu privire la suspendarea Presedintelui) vor fi in responsabilitatea totala a celor care au initiat si celor care au sustinut demersul. Este posibil sa scada ratingul de tara, sa se blocheze investitiile", a declarat Basescu.
Presedintele a facut un apel in discursul sau la ratiunea liderilor politici, a caror decizie poate cantari greu la imaginea tarii.
La finalul discursului, Traian Basescu a declarat ca nu a facut interventii la judecatorii Curtii Constitutionale pentru a influenta avizul inaintat acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO