Prima pagina

BBC World Service inchide redactia in limba romana

25.06.2008, 18:44 17

Radio BBC Romania, care emite, in prezent, circa 4 ore pe zi, isi va inceta emisia la 1 august, dupa 68 de ani de activitate neintrerupta, dupa ce BBC World Service a decis sa inchida redactia in limba romana, potrivit unui comunicat dat publicitatii de companie.

Redactia in limba romana este ultima din cadrul BBC World Service intr-o limba alta decat limba engleza care mai transmite in prezent intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Decizia survine in urma unei reevaluari a structurii BBC World Service din perspectiva bugetului institutiei, stabilit in acord cu guvernul britanic in octombrie 2007, pentru anii 2008-2011. Este singura inchidere prevazuta in acest interval bugetar.

Decizia a fost aprobata de consiliul de administratie al BBC si de Ministerul de Externe britanic si a fost luata in urma unei analize a situatiei audientei, a schimbarilor de pe piata media si a scaderii impactului BBC in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO