Prima pagina

BCR a obtinut un profit net de 62 mil. euro in primul trimestru (Corectie)

BCR a obtinut un profit net de 62 mil. euro in primul trimestru (Corectie)
30.04.2007, 09:57 17

BCR a obtinut un profit net de 62 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 9,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Suma include costuri de restructurare de 13 mil. euro, conform datelor anuntate de Erste Bank la Viena. Austriecilor le revine o cota de 44,3 mil. euro, corespunzatoare participatiei de aproape 70% la capitalul social al BCR.
Portofoliul de credite s-a majorat cu 7,5% fata de finele anului trecut, la 8,4 miliarde euro, excluzand influentele de curs. Profitul operational al BCR a fost de 83,3 milioane de euro.

Erste precizeaza ca rezultate comparative cu primul trimestru din 206 nu sunt disponibile, intrucat BCR a fost integrata la 12 octombrie 2006.

Raportul cost-venituri a fost de 56,5%, iar rentabilitatea capitalului (ROE) de 41,2%.

Nivelul profitului a fost influentat si de costurile proiectelor de transformare, care vor continua sa aiba efecte pana la jumatatea anului, se arata in comunicatul Erste.

"Anul acesta, prioritatile noastre vizeaza integrarea BCR in Grupul Erste Bank, extinderea subsidiarei din Ucraina si implementarea noii structuri organizationale. In acelasi timp, vom continua sa ne concentram asupra componentelor generatoare de profit, ceea ce se reflecta in cresterea spectaculoasa a afacerilor din segmentul retail si cel ipotecar din Austria", a declarat intr-un comunicat presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO