Prima pagina

Bere Mures intra cu 8 mil. euro pe ape minerale si hoteluri

25.04.2006, 00:00 12

Bere Mures, al doilea jucator local de pe piata berii, cu afaceri de 40 mil. euro in 2005, va incepe productia de apa minerala la jumatatea lunii mai, in urma unei investitii de 3 milioane de euro. Pe piata apelor minerale, compania va fi prezenta cu brandul Cezara.

"Vrem o diversitate a portofoliului. Noi nu avem politica grupurilor multinationale, ci ne propunem sa mergem pe mai multe sectoare, deciziile de investitii fiind luate de actionari", a spus Virgil Mailat, presedintele Bere Mures si unul dintre cei sase actionari ai companiei.

Alaturi de intrarea pe segmentul apelor minerale, actionarii Bere Mures au decis sa investeasca si in turism. Bere Mures a alocat 5 milioane de euro pentru a renova complexul turistic Germisara din Geoagiu (judetul Hunedoara), cumparat in urma cu un an de la AVAS.

"Hotelul are 145 de camere si va fi clasificat cu trei stele. Vom avea trei centre de conferinta, 2 piscine si o baza complexa de tratament", a mai spus Mailat, care a precizat ca hotelul va intra in circuit in luna august. "Anul viitor vom relansa investitiile in bere, dupa ce ne-am axat pe apa minerala si turism in acest an. Nu am fi putut sa parcurgem mai multe etape simultan, astfel ca am decis sa revenim cu investitii in bere in 2007", a adaugat Mailat.

La sfarsitul lui 2007, capacitatea de productie a fabricii de bere din judetul Mures va ajunge la 2 milioane de hectolitri, potrivit lui Mailat.

Bere Mures a vandut in 2005 circa 1,3 milioane de hectolitri, fata de 1,1 milioane in 2004.

Compania a obtinut un profit de 10 milioane de euro, in timp ce cifra de afaceri a depasit 40 de milioane de euro, cu 15% mai mult fata de 2005.

Piata berii estimata la 600 mil. euro este dominata de filialele locale a patru companii multinationale: Heineken, SAB Miller, InBev si Carlsberg. Un rol important il ocupa si European Drinks, cel mai mare grup alimentar autohton. Bere Mures este al saselea jucator din piata, cu o cota estimata la 7% in 2005.

dana.ciriperu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO