Prima pagina

Bill Gates l-a uns pe Silviu Hotaran sef peste Europa de Sud-Est

15.03.2004, 00:00 21



Silviu Hotaran, directorul general al Microsoft Romania, urca in ierarhia celui mai mare producator mondial de software. Incepand cu 1 iulie 2004, el va prelua conducerea regiunii Europa de Sud-Est, care include noua tari: Romania, Bulgaria, Croatia, Slovenia, Moldova, Serbia - Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Albania. Regiunea a carei sefie o va prelua Silviu Hotaran a fost recent organizata de Microsoft si va deveni activa tot de la 1 iulie, data la care incepe si noul an financiar al companiei americane. Producatorul de software nu a impus o anumita perioada in care Silviu Hotaran va ocupa acest post. In regiunea compusa din cele noua tari, doar in cinci dintre ele Microsoft are filiale, iar a sasea va fi deschisa in curand in Macedonia.



Pentru noua regiune, Microsoft nu va infiinta un sediu diferit astfel incat directorul sau isi va exercita functia tot de la Bucuresti.



"Deocamdata voi ramane director general al filialei din Romania, dar probabil ca in 1-2 ani vom gasi pe altcineva care sa ocupe acest post", a declarat Silviu Hotaran. Oficialul nu a precizat daca se gandeste deja la cine ar putea sa-l inlocuiasca in pozitia de varf la Mirosoft Romania.



Silviu Hotaran lucreaza de aproape 8 ani la Microsoft si a ocupat functia de general manager la filiala de la Bucuresti din momentul infiintarii ei (dec.1996) si pana in prezent. De formatie profesionala inginer automatist, Silviu Hotaran a lucrat in cercetare la ITC in perioada 1980-1991, iar din 1991 pana in 1996 a fost director general la Ciel Romania, an in care a si fost recrutat de Microsoft pentru a fonda si a conduce filiala de la Bucuresti. Microsoft Romania are in prezent aproximativ 50 de angajati, iar in ultimul an financiar a avut o crestere a cifrei de afaceri de 31% fata de cel precedent.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO