Prima pagina

BRD si Banca Transilvania vand actiunile detinute la Asiban

BRD si Banca Transilvania vand actiunile detinute la Asiban
24.05.2007, 18:01 7

BRD-Groupe Societe Generale si Banca Transilvania au scos la vanzarea participatiile detinute la Asiban, pentru care asteapta oferte de la ceilalti actionari ai asiguratorului, grupul Banca Comerciala Romana (BCR) si Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), au declarat surse apropiate tranzactiei.

Actionarii Asiban sunt BRD, CEC si Banca Transilvania, fiecare cu o participatie de 25% din capital, si grupul BCR - prin Banca Comerciala Romana si Financiara -, tot cu 25%.

Presedintele CEC, Radu Ghetea, a afirmat, joi, ca institutia pe care o conduce a primit solicitarea din partea celor doi actionari Asiban si ca va analiza, impreuna cu actionarul CEC, Ministerul Economiei si Finantelor, posibilitatea de a prelua acest pachet sau chiar intreaga societate.

"Analizam oportunitatea de cumparare a pachetului celor doi actionari", a spus, la randul sau, directorul de comunicare al BCR, Corneliu Cojocaru. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO