Prima pagina

Britanicii de la Endava au cumparat o firma de soft din Cluj

26.09.2006, 20:14 123

Compania britanica Endava, care ofera servicii IT de business pentru companii din piata financiar-bancara, telecom si media, a anuntat ca a achizitionat Alfa Global Solutions (AFG), o firma romaneasca cu sediul in Cluj specializata in software pentru afaceri.
Valoarea tranzactiei, care a avut loc in luna august a acestui an, nu a fost facuta publica. Contactati de ZF, oficialii AFG nu au dorit sa faca niciun comentariu.
Aceasta achizitie face parte din stategia de extindere la nivel teritorial a companiei Endava, care opereaza din mai multe locatii din Europa, printre care si din doua sedii in Romania - la Bucuresti si la Cluj, dar si in Moldova, la Chisinau.
In portofoliul serviciilor Endava intra consultanta IT, project management, outsourcing IT si testare de software. La acestea se vor adauga serviciile furnizate de compania clujeana - dezvoltare si testare de software, suport tehnic si procesare de date si informatii.
Alfa Global Solutions are o echipa de 60 de consultanti si dezvoltatori care, in urma achizitiei, vor continua sa lucreze in cadrul companiei ca parte a echipei de 350 de angajati ai Endava, aflata sub conducerea directorului executiv Nigel Bridges.
"Speram ca intr-un termen cuprins intre 12 si 18 luni ne vom recupera investitia in aceasta tranzactie", a spus Bridges. "De asemenea, pentru a ne putea extinde tot mai mult, avem in plan mai multe achizitii pe piata din Europa", a mai spus acesta. Endava este o companie cu capital 100% privat, care a fost fondata in urma fuziunii dintre Brains Direct, Concise si INSL. Compania cu capital romanesc Alfa Global Solutions a fost infiintata in 1997 la Cluj, avand in 2005 afaceri de 750.000 de euro si un profit net de 66.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO