Prima pagina

Britanicii fac turism imobiliar in Romania

04.05.2006, 00:00 43

Romania va deveni destinatie pentru turism imobiliar pana la sfarsitul acestui an, mai multi cetateni din Marea Britanie urmand sa fie adusi aici in cautare de proprietati imobiliare.

Persoanele interesate vor cumpara un pachet turistic de lux in tari precum Romania, Maroc, Muntenegru sau Cehia. Ajunsi acolo, organizati in grupuri de 10-12 persoane, vor primi toate serviciile obisnuite pentru un turist (cazare la un hotel de lux, masa etc), dar vor avea si diverse intalniri cu persoane care au mai cumparat proprietati in acea zona, cu avocati de profil sau agentii imobiliare.

"Oferim un serviciu prin care punem in legatura cumparatorul cu vanzatorul, in termeni simpli", a declarat pentru ZF Brett Gregory-Peake, ofiter de presa al Invest Adventure. Compania functioneaza ca un intermediar intre investitorii britanici si agentiile imobiliare sau persoanele fizice care detin proprietati in tarile vizate.

"Ne asteptam sa avem circa 100 de turisti in total anul acesta, dintre care un grup sau doua pentru Romania (12 sau 24 de persoane - n.red.)", spune Alastair Poulain, directorul agentiei de turism Original Travel, partenerul Invest Adventure in acest proiect.

Fiecare din turistii adusi in Romania ar putea sa cheltuiasca sume cuprinse intre 50.000 si 500.000 de lire sterline (72.000 - 725.000 euro), potrivit oficialilor.

"In functie de interesul pentru Romania, precum si de planurile fiecarui investitor pe care il aducem, pot cheltui si pana la 10 mil. de lire sterline (15 mil. euro - n.red.)", crede Gregory-Peake.

El spune ca asteapta oferte din partea oricarei persoane fizice sau agentii imobiliare. "Ne vom stabili un partener in Romania sau e posibil sa ne facem o subsidiara", spune reprezentantul Invest Adventure.

Invest Adventure va demara planul de afaceri in luna iunie, in Maroc si Muntenegreu, urmand sa isi extinda operatiunile in celelate tari pana la sfarsitul anului.

"Clientul nostru este o persoana care fie nu are incredere sa mearga singura pentru a cumpara proprietati in aceste tari, fie considera ca le-ar fi mai usor prin intermediul nostru. Se poate spune ca facem PR pentru tarile in care ii vom duce", a mai spus acesta.

Romania a fost recent plasata pe primul loc intr-un top al celor mai profitabile tari cu potential de investitii imobiliare realizat de canalul britanic Channel 4.

Pe piata romaneasca sunt deja activi investitori britanici institutionali precum Ballymore Properties - o companie controlata de catre omul de afaceri irlandez Sean Mulryan, RI Investment Group, o firma controlata de catre investitori romani si irlandezi sau compania de investitii imobiliare Equest Balkan Properties. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO