Prima pagina

BT lucreaza si din Cipru din octombrie

BT lucreaza si din Cipru din octombrie

Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania

16.08.2007, 18:23 20

Banca Transilvania (BT) va deschide de la 1 octombrie o sucursala in Cipru, pentru a putea oferi servicii mai bune clientilor corporatisti, precum si pentru a dezvolta in premiera servicii de private banking.
"Am obtinut aprobarea BNR pentru a deschide sucursala si putem incepe automat operatiunile, fara alt aviz in Cipru. Am avut in vedere faptul ca au loc multe tranzactii financiare intre Romania si Cipru, asa ca vom opera de acolo tranzactii internationale, finantari, si vom lansa o oferta de private banking", a declarat pentru ZF Robert Rekkers, directorul general al bancii. El se plinge de pozitia dezavantajoasa a BT fata de filialele de banci straine din punctul de vedere al costului indus de rezervele minime obligatorii ? 40% la valuta. BT nu are o banca-mama in afara la care sa poata externaliza credite in valuta pentru putea a oferi clientilor finantari mai ieftine si pina la deschiderea sucursalei cipriote nu poate da nici finantari din off-shore-uri.
In acelasi timp, Banca Transilvania va continua sa se extinda in Romania. Rekkers spune ca la sfirsitul acestui an banca va avea 440 de unitati, urmind ca anul viitor sa ajunga la 500, nivel considerat suficient pentru actuala faza de dezvoltare a pietei. Cititi in editia de luni un interviu in exclusivitate cu Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO