Prima pagina

Bush si Blair s-au inteles de minune

26.02.2001, 00:00 26



Temerile privind posibile fisuri in relatia speciala dintre Londra si Washington din cauza schimbarii intervenite la Casa Alba au fost risipite in week-end, in timpul intalnirii dintre presedintele american George W. Bush si premierul britanic Tony Blair, relateaza CNN.

Potrivit Casei Albe, discutiile avute de cei doi vineri si sambata la Camp David au reprezentat un succes total. "Cel mai important a fost ca amandoi am recunoscut faptul ca intre tarile noastre este vorba despre o relatie speciala si intentionam sa pastram acest lucru", a spus Bush.

Tony Blair a fost prieten foarte bun cu Bill Clinton, fapt ce s-a tradus intr-o coordonare foarte buna in domeniul politicii externe, dar au existat temeri ca venirea la putere a lui Bush ar putea aduce prejudicii colaborarii intre cele doua capitale.

Printre altele, cei doi lideri au cazut de acord in privinta reanalizarii sanctiunilor impuse Irakului, in sensul sporirii eficientei lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO