Prima pagina

CE a aprobat preluarea Electrica Muntenia Sud de catre Enel

21.12.2007, 13:27 8

Comisia Europeana (CE) a aprobat, vineri, achizitia distribuitorului de energie Electrica Muntenia Sud de catre grupul italian Enel, apreciind ca tranzactia nu va afecta mediul concurential, a anuntat institutia europeana.

"Dupa analizarea tranzactiei, Comisia a concluzionat ca aceasta nu va ridica probleme legata de concurenta in zona economica europeana sau in regiuni semnificative ale acesteia", se arata intr-un comunicat al CE.

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, prin care Enel a preluat 67,5% din actiunile celei mai mari filiale a companiei Electrica, a fost semnat in luna iunie.

Enel a platit direct statului 394,8 milioane euro pentru 50% din actiunile Electrica Muntenia Sud si va efectua o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie, prin subscrierea de noi actiuni, in suma de 425,2 milioane euro. Suma de 425 milioane euro va fi folosita pentru a finanta planul de investitii al companiei, de un miliard de euro pentru urmatorii 15 ani.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO