Prima pagina

CE: Romania are aprobarea de a subventiona cu 143 mil. euro investitiile Ford la Craiova

CE: Romania are aprobarea de a subventiona cu 143 mil. euro investitiile Ford la Craiova
30.04.2008, 13:57 14

Comisia Europeana (CE) a autorizat un ajutor in valoare de 143 de milioane de euro pe care Romania intentioneaza sa il acorde grupului american Ford, in cadrul programului de investitii pe care compania americana il va aplica la Craiova, a anuntat astazi institutia europeana.
"Am placerea sa aprob ajutoarele pentru aceste importante proiecte de investitii care, dupa cum se estimeaza, vor crea peste 40 000 de locuri de munca directe si indirecte in regiunea Craiovei", a declarat comisarul pentru concurenta, Neelie Kroes.
Proiectele de investitii ale firmei Ford vizeaza extinderea, modernizarea si renovarea in profunzime a doua uzine existente. Costurile totale ale investitiilor luate in considerare la calcularea sumei ajutoarelor reprezinta 435 milioane de euro pentru proiectul uzinei de vehicule si 165 milioane de europentru proiectul uzinei de motoare, iar valoarea ajutoarelor este de 94 milioane de euro si, respectiv, 49 milioane de euro.
Producatorul american de automobile a achizitionat in toamna anului trecut pachetul majoritar de actiuni la compania Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro. Ulterior, Comisia Europeana a dispus companiei Ford sa plateasca inca 27 de milioane de euro, reprezentand in viziunea Comisiei, ajutoare ilegale de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO