Prima pagina

Cele cinci femei care administreaza conturile de lux

28.08.2006, 20:22 19

Piata serviciilor de private banking va cunoaste o crestere exponentiala in urmatorii ani, pe masura ce tot mai multi romani ce dispun de lichiditati importante aleg sa isi plaseze banii in conturi de private banking.
Lichiditatile care alimenteaza conturile de private banking provin atat de la romanii care si-au lichidat afacerile in ultimii ani, cat si de la top-managerii companiilor care activeaza pe piata romaneasca.
In total, conturile clientilor romani de private banking insumeaza aproximativ 1 miliard de euro, potrivit estimarilor, si sunt administrate in principal de femei. Numarul 3 al revistei lunare de business TARGET, care apare astazi pe piata, face o incursiune in lumea celor care administreaza acesti bani pe piata locala.
Peste 5 milioane de euro este valoarea celui mai mare cont de private banking administrat de banca HVB, potrivit Monicai Ionescu, sefa diviziei de private banking a HVB. Monica Ionescu este una din cele cinci femei care administreaza conturi de lux in Romania.
Bancile cu vechime mai mare pe piata acestor servicii administreaza conturi mult mai mari, potrivit informatiilor din piata. Conditia de acces in casta clientilor de lux deserviti de bancheri personali este, in cazul HVB, lichiditati de minimum 75.000-100.000 de euro. Majoritatea bancilor din Romania au un plafon asemanator: in jur de 100.000 de euro pentru a fi deservit de un bancher personal la BRD, ING, Bancpost, BCR, in timp ce Raiffeisen Bank are o limita de 40.000 de euro.
La ING, clientii diviziei de private banking au o intrare separata. In cladirea bancii din Bulevardul Aviatorilor din Capitala exista si un waiting area special (o anticamera cu geamuri translucide) prin care clientii trec in drumul lor spre bancher. Clientii Bancpost folosesc un lift separat, in timp ce cladirea BRD din Primaverii nici macar nu poarta sigla bancii din ratiuni de discretie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO