Prima pagina

Centrele comerciale Atrium din Romania vor valora 380 milioane euro

29.04.2008, 13:14 11

Valoarea de piata a celor patru centre comerciale pe care Atrium Developments le va dezvolta in Romania impreuna cu grupul Dawnway Day Carpathian in urmatorii 2-3 ani este estimata, la finalizarea proiectelor, la 300 de milioane de lire sterline (381,7 milioane de euro), investitia totala fiind de circa 300 de milioane de euro, conform unui raport al companiei Dawnay Day Carpathian.

"In cursul anului trecut am achizitionat patru terenuri pentru constructia centrelor comerciale, la un cost total de 37,3 milioane de lire sterline (47,4 milioane de euro) ce va permite companiei sa stabileasca o prezenta puternica in aceasta tara. Proiectele vor avea o suprafata totala construita de peste 150.000 de metri patrati, valoarea de piata a centrelor comerciale la finalizare fiind de peste 300 de milioane de lire sterline (381,7 milioane de euro)", se arata in raport al fondului britanic de investitii Dawnay Day Carpathian, proprietarul Atrium Centers.

Centrele comerciale sunt localizate in Arad, Baia-Mare, Satu-Mare si Cluj-Napoca si vor atrage investitii totale de 300 de milioane de euro. Proiectele vor fi construite in urmatorii doi-trei ani. Valoarea terenurilor detinute in cele patru orase a fost evaluata de catre compania de servicii imobiliare DTZ la 41,1 milioane de lire sterline (52,3 milioane de euro).

Grupul britanic Dawnay Day are activitati in domeniul investitiilor imobiliare si a dezvoltat proiecte in Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Ucraina, India si Tarile Baltice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels