Prima pagina

CME consolideaza parteneriatul cu Adrian Sarbu

22.02.2006, 21:02 21

Compania americana de media Central European Media Enterprises (CME) a anuntat ieri organizarea unei unitati de business care reuneste operatiunile din Cehia, Slovacia si Romania si numirea lui Adrian Sarbu in fruntea acestei noi structuri.

Totodata, CME a anuntat faptul ca a cumparat inca 5% din actiunile detinute de directorul general al Pro TV, Adrian Sarbu, la compania Media Pro International (care opereaza in Romania posturile ProTV, Acasa, ProCinema si ProTV International). Tranzactia se ridica la 27,2 mil. $.

"Aceste surse financiare se vor folosi pentru majorarea capitalului Media Pro, in vederea concretizarii unor noi proiecte media", a declarat ieri Adrian Sarbu, care detine, printre altele, si PubliMedia International, compania care editeaza Ziarul Financiar.

In urma acestei tranzactii, CME si-a majorat la 90% participatia la Pro Tv si in compania de servicii de televiziune Media Pro International (MPI), in timp ce pachetul de actiuni la firma de productie TV Media Vision a ajuns la 75%.

Sarbu ramane cu 10% din actiunile Pro TV si MPI, avand dreptul sa le vanda, daca doreste, incepand cu 2009. Conform CME, optiunea de vanzare va putea fi exercitata de la 1 martie 2009, timp de 20 de ani, pretul minim fiind de 1,45 mil. $ pentru fiecare procent vandut din pachetul de actiuni.

CME intentioneaza sa investeasca in continuare pe piata media locala. "Planurile noastre de dezvoltare pe piata media din Romania se concentreaza de fapt pe sprijinirea viziunii lui Adrian Sarbu, pentru ca nimeni nu cunoaste mai bine aceasta piata si oportunitatile sale. Vom sustine planurile de extindere ale lui Adrian Sarbu", a declarat ieri, pentru ZF, Michael Garin, presedintele executiv al CME.

El spune ca numirea lui Sarbu la conducerea structurii regionale CME Cehia, Slovacia, Romania a fost justificata de palmaresul acestuia in industria de televiziune.

"Am vrut sa profitam mai mult de abilitatile sale profesionale, la nivelul grupului nostru. Adrian Sarbu ne va ajuta sa ne continuam cresterea operatiunilor intr-un orizont mai larg, inclusiv in Cehia, unde detinem 37% din piata", a adaugat Garin. CME, care controleaza mai multe statii de televiziune in Romania, Cehia, Slovenia, Slovacia, Croatia si Ucraina, are actiunile listate pe piata americana Nasdaq si la bursa din Praga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO