Prima pagina

Colliers: Din 2009 vom vedea primele falimente pe piata de retail

Colliers: Din 2009 vom vedea primele falimente pe piata de retail
27.06.2007, 14:58 9

Centre comerciale care vor fi constuite in Romania in urmatorii trei-patru ani vor totaliza 2,9 milioane de metri patrati, nivel care depaseste potentialul pietei romanesti de retail, estimat de analistii Colliers la 1,7 milioane de metri patrati, ceea ce va duce la falimentarea proiectelor mici.

"Din cele 90 de centre comerciale care au fost anuntate in toata tara pentru urmatorii cinci ani, ar trebui construite doar jumatate. Intr-un oras precum Cluj sau Arad, unde se vor construi patru sau cinci mall-uri, este imposibil sa supravietuiasca toate. Incepand cu 2009-2010, cand vor fi finalizate primele proiecte, vom vedea si primele esecuri. Cele mai afectate vor fi firmele mici, care vor fi nevoite sa inchida centrele comerciale", a declarat la un seminar Bogdan Georgescu, managing partner al Colliers Romania.

In Bucuresti, sunt programate sa fie construite centre comerciale cu o suprafata totala de 940.000 de metri patrati, in timp ce potentialul pietei este de doar 550.000 de metri patrati. In principalele cinci orase ca marime, piata ar putea sustine mall-uri de 100.000 de metri patrati, in timp ce sunt programate proiecte de 120.000 de metri patrati.

"In Bucuresti, doar in partea de vest vor fi patru mall-uri. Nu spun ca vor merge prost, dar se vor chinui sa atraga clienti. In tara sunt si acum mall-uri goale", a spus Georgescu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO