ZF 24

Competitia pe zborurile transatlantice, relansata: primele curse dupa acordul Open Skies

30.03.2008, 16:36 20

Companiile aeriene americane Delta Air Lines, Continental Airlines si Northwest Airlines au inceput astazi zborurile transatlantice de pe aeroportul londonez Heathrow, in cadrul unei noi etape a acordului Open Skies, care elimina restrictiile impuse operatorilor de profil din SUA si Europa, informeaza Bloomberg.
Acordul elimina restrictiile de zbor impuse in anul 1977, potrivit carora doar doua companii americane si doua britanice pot efectua zboruri transatlantice de pe aeroportul Heathrow, respectiv British Airways, Virgin Atlantic Airways, United Airlines, si American Airlines.
"Batalia se va da acum pe segmentul business-class", a declarat Chris Tarry, un analist de transporturi aeriene din Londra.
Odata cu introducerea acordului Open Skies, autoritatile spera ca o competitie in crestere va duce la ieftinirea cu pana la 10% a tarifelor practicate. Cu toate acestea, reprezentantii Uniunii Europene au declarat ca ar putea suspenda aceasta intelegere, daca o a doua etapa nu va fi pusa in aplicare de SUA, respectiv accesul companiilor europene la rute interene de pe continentul nord-american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO