Prima pagina

Connex: campanie agresiva de extindere in vest

21.11.2003, 00:00 13

Connex, cel mai mare operator roman de telefonie mobila dupa numarul de clienti inregistrat pe primele 9 luni , a inceput ieri o agresiva campanie de extindere pe piata din Transilvania, care va necesita investitii de 12 mil.$ in urmatoarele 8 luni. "Nu suntem cel mai mare operator in Transilvania si vrem sa schimbam aceasta situatie", a declarat Ted Lattimore, presedinte si COO al Connex. Strategia are ca principal obiectiv atragerea unui numar mai mare de clienti din aceasta regiune. Investitia va fi directionata in principal catre extinderea gradului de acoperire a retelei Connex in Transilvania si Banat. Astfel, in Transilvania se va ajunge de la o acoperie de 87,7% din populatie in 2002 la 93,8% in 2004, iar in Banat, de la 94,6% la 96,8%. Pentru aceasta, Connex va contrui in aceste 8 luni inca 160 de noi spatii (130 in Transilvania , 30 in Banat). Investitia va fi finantiata in totalitate din profitul companiei. In 2002, Connex a fost desemnata compania romaneasca cu cel mai mare profit brut (132 milioane $). "Procentele gradului de acoperire nu sunt mari, dar efortul va fi, din cauza reliefului din regiune", a precizat Cantemir Ionescu, senior director NetWork Operations Connex.Ted Lattimore nu a precizat cati noi clienti se asteapta sa atraga Connex in Transilvania in urmatorul an ca efect al noii strategii lansate. Oficialul a spus insa ca aceasta strategie va continua si in alte regiuni. "Nu suntem numarul unu inca in Transilvania pentru ca de la inceput ne-am concentrat pe contruirea unei retele de buna calitate, iar prioritare au fost marile orase precum Bucuresti, Constanta si altele", a declarat el. Deocamdata, cam 25-30% din veniturile Connex provin din aceasta regiune. La sfarsitul anului viitor ponderea va fi in jur de 30%. Dintre cei 120-150 de clienti de solutie integrata de comunicatii, 25% sunt in Transilvania. In 2004, compania va ajunge la 1 mld.$ investitii in Romania de la lansarea sa in 1997. In 2003 investitia operatorului in Romania s-a ridicat la peste 100 de milioane de dolari. Din 1997 pana in 2003, sase ani si jumatate, Connex a generat venituri totale de 2 miliarde de dolari, a platit taxe de 450 milioane de dolari (TVA, impozite pe venit, pe salarii, etc) si dividende de 162 de milioane de dolari. La sfarsitul acestui an, Connex se asteapta sa depaseasca cifra de afaceri de 500 de milioane de dolari. Lattimore mai esitmeaza ca daca actualele tendinte de pe piata se vor mentine, la sfarsitul anului viitor, in Romania numarul utilizatorilor de servicii de telefonie mobila va ajunge la 8 milioane. Oficialul se asteapta ca numarul clientilor Connex sa creasca in 2004 cu 25-30%, iar veniturile cu 20-25 %. Astfel, la sfarsitul anului viitor, compania va avea peste 4 milioane de clienti.
Citat: " Pentru a ajunge  la 4-5 milioane de clienti cand ne-am propus, trebuie sa castigam Transilvania."  Ted Lattimore.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO