Prima pagina

Constantinescu cere suspendarea conducerii CNVM

31.05.2000, 00:00 13



Presedintele Emil Constantinescu a adresat ieri o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care solicita suspendarea conducerii Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) pana la finalizarea cercetarilor privind Fondul National de Investitii (FNI). In plus, seful statului mai solicita in documentul mentionat si crearea unei comisii parlamentare de ancheta care sa stabileasca responsabilitatea Comisiei in acest caz.

Intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Investitorilor din Romania (ANIR) se apreciaza ca situatia de criza survenita pe piata de capital ca urmare a colapsului FNI s-a materializat "datorita atitudinii si activitatii constant lamentabile, inconsistente, iresponsabile a CNVM". Asociatia se pronunta si pentru demiterea imediata a presedintelui Comisiei, atefan Boboc, si numirea la conducerea acestei institutii a unui specialist competent, care sa faca din CNVM o institutie eficienta si credibila.

Potrivit legii referitoare la valorile mobiliare si bursele de valori, CNVM este obligata sa asigure protectia investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase din aceste domenii.

Conducerea acestui organism, alaturi de reprezentanti ai FNI au fost audiati in cursul saptamanii trecute de Comisia de buget-finante din Senat, care va continua audierile dupa vacanta preelectorala. Contactat de Ziarul Financiar, vicepresedintele CNVM, Mirel ?ariuc, a refuzat sa faca orice declaratie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO